Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα προβλήματα των σπουδαστών στα ΙΕΚ

Για τα προβλήματα των καταρτιζομένων στα ΙΕΚ και ιδιαίτερα για το θέμα της πρακτικής άσκησης κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, προς την υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Γιάννης Ζιώγας, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Πρωτούλης.

Δείτε το περιεχόμενο της ερώτησης εδώ…

Είναι γεγονός, που δε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, πως η μόνη πολιτική δύναμη που δραστηριοποιείται σύμφωνα με τα συμφέροντα του μεγάλου κομματιού της νεολαίας που βρίσκεται στην κατάρτιση είναι το ΚΚΕ. Σε ένα χώρο που ο συνδικαλισμός όχι μόνο δεν είναι θεσμοθετημένος, αλλά αποδοκιμάζεται ανοιχτά, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παλεύουν καθημερινά για την οργάνωση και τη στήριξη των αγώνων του χώρου.

Θυμάμαι δυο- τρία χρόνια πριν τον Αλαβάνο. Τότε που προσπαθούσε να εμφανιστεί σαν ο εκπρόσωπος «των νέων». Όταν τον ρωτούσαν τι προτείνει για τους νέους που βρίσκονται στην κατάρτιση, απλώς άλλαζε θέμα. Τι να έλεγε τον «εργασιακό Καιάδα»; Καμία διεκδίκηση, κανένα ενδιαφέρον από τότε έως σήμερα εκ μέρους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Στα ΙΕΚ δεν υπάρχει ο «φιλικός» ΔΑΠιτης να προτείνει ημερίδες με πιστοποίηση και εκδρομές στην Αράχωβα. Δεν υπάρχει ο «αγωνιστικός» ΠΑΣΠίτης που «κατόπιν ενεργειών» του προμηθεύτηκε η σχολή φτηνές σημειώσεις. Δεν υπάρχει αριστεροχαρούμενος να προτείνει μποϊκοτάζ στον καφέ. Δεν έρχεται κανένας εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ (χα,χα,χα) να μιλήσει με τους ήδη ή μελλοντικούς φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

Τα συμπεράσματα γίνονται εύκολα. Η 10η Φλεβάρη πλησιάζει…

Μαζί με ταξικά συνδικάτα από διάφορους κλάδους, συνεχίζονται καθημερινά οι εξορμήσεις σε χώρους κατάρτισης, μπροστά και στη σύσκεψη με εργαζόμενους σπουδαστές – μαθητές, που οργανώνει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 6 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, με θέμα «Η δράση των εργαζόμενων σπουδαστών – μαθητών, μπροστά στην απεργία στις 10 Φλεβάρη».

Ένα Σχόλιο

  1. […] Είναι γεγονός, που δε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, πως η μόνη πολιτική δύναμη που δραστηριοποιείται σύμφωνα με τα συμφέροντα του… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (283 λέξεις)] […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: