30η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

AFISA_MARATHON2007

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ:

«Συμπληρώνονται 46 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, που μαζί με τους Ανδρέα Μαμμωνά, Παντελή Γούτη και Μπάμπη Παπαδόπουλο, αψηφώντας τρομοκρατία και την κυβερνητική απαγόρευση, ξεκίνησαν τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. 46 χρόνια μετά τη δολοφονία του από το παρακράτος, με τη συναίνεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τα οράματα του Γρηγόρη Λαμπράκη για ειρήνη και δημοκρατικά δικαιώματα, που κινητοποίησαν και ενέπνευσαν χιλιάδες αγωνιστές, παραμένουν ανεκπλήρωτα.
Σήμερα, που βιώνουμε τους πόλεμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την καπιταλιστική κρίση, την ένταση του αντικομμουνισμού η αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική, φιλειρηνική πάλη γίνεται πιο επίκαιρη και αναγκαία.
Η ΕΕΔΥΕ διοργανώνει φέτος την 30η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, για να τιμήσει τους αγώνες, τις θυσίες και τη νίκη των λαών και των κινημάτων αντίστασης ενάντια στο φασισμό, ενάντια στη συκοφάντηση του αντιφασιστικού αγώνα και στον αντικομμουνισμό, ενάντια στο ΝΑΤΟ, τον εχθρό των λαών και της ειρήνης, ενάντια στην ΕΕ, για να πληρώσουν την κρίση οι ιμπεριαλιστές και όχι οι εργαζόμενοι.
Καλεί μαζικά το λαό να αγωνιστεί για να αντισταθεί στην επιχείρηση αμαύρωσης της αντιφασιστικής πάλης των λαών, της καθοριστικής συμβολής της Σοβιετικής Ένωσης στην αντιφασιστική νίκη και στην κοινωνική πρόοδο. Για να δώσουμε απάντηση στην έξαρση του αντικομμουνισμού που προωθούν η ΕΕ και οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις της.
Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι όπου γης, βιώνουν την όξυνση της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, που οδηγεί στην κλιμάκωση της αχαλίνωτης επιθετικότητας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Προωθείται η ακόμα μεγαλύτερη καταλήστευση των εργαζόμενων, η καταστρατήγηση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους προς όφελος των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου.
Το ΝΑΤΟ, στα 60χρονά του, ενώ ευθύνεται για επεμβάσεις, δικτατορίες, δολοφονίες, πολέμους και την καλλιέργεια του αντικομμουνισμού, έχει επεκτείνει την ακτίνα δράσης του σε ολόκληρο τον κόσμο και ενισχύει την εγκληματική δραστηριότητα του και εντός των συνόρων των κρατών μελών του, για να θωρακίσει το εκμεταλλευτικό σύστημα, τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και να γονατίσει την αντίσταση των λαϊκών κινημάτων, που αρνούνται να υποταχθούν και δεν δέχονται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση.
Η ΕΕ στρατιωτικοποιείται με γρήγορους ρυθμούς, για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου από την παγκόσμια ιμπεριαλιστική λεία και οξύνει την επίθεση στις δημοκρατικές ελευθέριες, στα δικαιώματα των λαών. Για αυτό και η έξαρση του αντικομμουνισμού, η απόπειρα παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας και εξίσωσης του ηρωικού αγώνα της Σοβιετικής Ένωσης και των κομμουνιστών με τα εγκλήματα και τα κρεματόρια των Ναζί και των δοσίλογων.

Οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, συνεταίροι και σύμμαχοι των ΗΠΑ,του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συναποφάσιζαν και συναποφασίζουν, συμμετείχαν και συμμετέχουν ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Προσάρμοσαν στις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες τη δομή και το δόγμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Τον Απρίλη φέτος στο Στρασβούργο, η κυβέρνηση συμφώνησε σ’ όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και σε μια πιο ενεργητική συμμετοχή στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.
Η δράση του ΝΑΤΟ, η συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς και στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, παράλληλα με την όξυνση της οικονομικής κρίσης, εγκυμονεί νέους κινδύνους. Εκτινάσσει τις ήδη τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες για εξοπλισμούς και αποστολές στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή εντείνεται η επίθεση για να φορτωθούν οι εργαζόμενοι τα βάρη της οικονομικής κρίσης, που προκάλεσε αποκλειστικά η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου.
Όλες οι εξελίξεις αποδεικνύουν περίτρανα ότι για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στο στόχαστρο είναι οι λαοί, ανεξάρτητα αν βρίσκονται εντός η εκτός των συνόρων, εντός της ΕΕ, στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Γάζα, στη Σομαλία, στο Νταρφούρ, στο Κονγκό, στην Κύπρο ή στην Κούβα.
Αυτή η κατάσταση κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να δυναμώσει το κίνημα των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, πιο έντονος, πιο μαζικός ενάντια στο ΝΑΤΟ, τον εχθρό των λαών και της ειρήνης, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε.
Η ΕΕΔΥΕ, αταλάντευτα και ανυπόταχτα, κλιμακώνει σήμερα τον αγώνα για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, για την απομάκρυνση των ξένων βάσεων, για την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. ενάντια στον αντικομουνισμό και την παραχάραξη της ιστορίας του αντιφασιστικού αγώνα και της νίκης των λαών.
Καλούμε όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, τη νεολαία και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη 30η Μαραθώνια Πορεία στις 9 Μάιου που περιλαμβάνει:
17:00 το απόγευμα. Συγκέντρωση στον Τύμβο του Μαραθώνα.
Θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΕ Ευάγγελος Μαχαίρας.
18:30 το απόγευμα. Πλατειά Μαβίλη, πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και στο Σύνταγμα.
Θα χαιρετίσει η πρόεδρος της ΠΕΔΥΕ Αγγελική Σαμούρη.
19:30 το απόγευμα. Στο Σύνταγμα μεγάλη αντιιμπεριαλιστική αντιΝΑΤΟϊκή συγκέντρωση.
Θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης
Θανάσης Παφίλης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: