Φωτορεπορτάζ από το Βόλο

Ο Βόλος είναι μεγάλη πόλη της Θεσσαλίας, χτισμένη στον μυχό του Παγασητικού κόλπου, κοντά στην θέση της αρχαίας Ιωλκού στους πρόποδες του Πηλίου. Είναι επίσης μία από τις πιο μεγάλες πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας. Ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ανέρχεται σε 85.001 κατοίκους. Ο πληθυσμός ολόκληρου του πολεοδομικού συγκροτήματος ανέρχεται σε 123.119 κατοίκους.

Δείτε και το σχετικό άρθρο από τη Βικιπαίδεια…

Advertisements

7 Σχόλια

  1. Ρε redghost(1), ποιος είσαι;
    Ο Μαμαλάκης;
    Τη μια στην Ιεράπετρα, την άλλη στη Νιγρίτα, τώρα στο Βόλο:)
    Άντε και εις ανώτερα…

  2. Ε, ναι λοιπόν. Είμαι ο Ηλίας Μαμαλάκης!

    Φίλοι μου καλοί, καλές μου φίλες γεια σας!

    Έχω μια υπέροχη συνταγή για κεφτεδάκια, που θα συνοδέψει ιδανικά το ουζάκι/ τσιπουράκι σας.

    Υλικά για 6 άτομα
    600 γραμ κιμά
    ½ φραντζόλα του ½ κιλού μπαγιάτικο ψωμί
    1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
    2 αβγά
    1 κουτ γλυκού τριμμένο κύμινο
    1 ½ κουτ γλυκού ρίγανη
    1 ποτήρι του λικέρ ούζο
    αλεύρι για το αλεύρωμα
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    αλάτι, πιπέρι

    Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί. Μουλιάζουμε τη ψίχα σε νερό. Αφού τραβήξει όσο νερό χρειάζεται τη βγάζουμε τη στύβουμε ελαφρά και τη θρυμματίζουμε .

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τη ψίχα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε.

    Ρίχνουμε τα αβγά , το κύμινο, τη ρίγανη, το ούζο, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά για μια τελευταία φορά. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

    Πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο. Τρώγονται ζεστά αλλά και κρύα. Συνοδεύτε τα με άσπρο πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.

    Σημείωση. Αν κάνετε πολλά και σας περισσέψουν την άλλη μέρα φτιάξτε μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας και βάλτε τα κεφτεδάκια μέσα να πάρουν μια βράση. Θα φρεσκαριστούν. Επίσης αν θέλετε μέσα στο μίγμα του κιμά μπορείτε να βάλετε και 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη.

    Μην ξεχάσετε: Τα κεφτεδάκια θα είναι πιο νόστιμα με συνοδεία αυθεντικού τσίπουρου από τον Τύρναβο, καλά παγωμένου και μιας ζεστής παρέας!

  3. Ωχ αυτός το πήρε στα σοβαρά.
    Πότε θα μας κάνεις το τραπέζι;

  4. χμμμ… τσίπουρο ε? κι εγώ έβαζα μπύρα… 🙂

  5. Άντε και στο εξωτερικό. Σιέρα μαέστρα, ιρκούτσκ, βλαδιβαστόκ κτλ

  6. @μπρεζνιεφικό απολίθωμα
    Έτσι που πάει η κατάσταση, για Γυάρο, Αη Στράτη και Long Island μας βλέπω. Δε θα μπορώ να ανεβάζω φωτογραφίες, αλλά θα είμαστε όλοι μαζί και θα τα βλέπουμε παρέα!
    @rocean
    Το ούζο δίνει το άρωμα και δεν αφήνει τη μυρωδιά από το κρεμμύδι ή το αυγό να σκεπάσει τα υπόλοιπα αρώματα. Πάντως επειδή θα τηγανιστούν στο τέλος, είναι μικρή η διαφορά από την προσθήκη του ούζου.
    @kritias
    Μπορούμε να κανονίσουμε κάτι…

  7. Περιμένω πρόσκληση απ’ τον chef.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: