Και το άκυρο θέμα της μέρας… Πιτσιρίκος vs Ελευθεροτυπίας

Υπάρχει κάπου σε αυτό τον κόσμο και ο πιτσιρίκος. Εδώ και καιρό έχει προσθέσει το tag line: «Μην αφήνετε την «Ελευθεροτυπία» να αργοπεθαίνει. Βοηθήστε την να κλείσει αξιοπρεπώς. Μην αγοράζετε «Ελευθεροτυπία»». Από καιρό σε καιρό αναμοχλεύει το θέμα, όπως στο κείμενο που έγραψε για το free press της Ελευθεροτυπίας: «Free Πέρσι«.

Λοιπόν αν βάλετε στο Google την επίμαχη φράση («Μην αφήνετε την «Ελευθεροτυπία» να αργοπεθαίνει. Βοηθήστε την να κλείσει αξιοπρεπώς. Μην αγοράζετε «Ελευθεροτυπία»») θα εντυπωσιαστείτε από τους προβληματισμούς που προκάλεσε.
Για μερικούς το να λες κάτι ενάντια στην «Ελευθεροτυπία» ήταν μια απροσδόκητη ακρότητα, σχεδόν βρισιά. «Και εσύ δουλεύεις στο ΣΚΑΪ» ήταν ο αντίλογος από κάποιον.
Άλλοι το έθεταν αλλιώς. Η «Ελευθεροτυπία» ήταν καλή «παλιά», αλλά την χάλασε η κόρη του Τεγόπουλου, η Μάνια. Ή δεν είναι καλή ολόκληρη, αλλά περιέχει εκλεκτά κομμάτια (όπως π.χ. ο ΙΟΣ).

Είναι ενδιαφέρον το ερώτημα, γιατί συμπολίτες μας που θεωρούν τον εαυτό τους «αντιεξουσιαστή» ή «ριζοσπάστη αριστερό» τρέφουν τέτοια ευλάβεια για την «Ελευθεροτυπία».

Θυμάμαι, λίγους μήνες πριν, ένας συνάδελφος είχε ειρωνευτεί σε μια συζήτηση με «αντιεξουσιαστές» την αξία και την εγκυρότητα της «Ελευθεροτυπίας». Δεν διαφώνησαν, ούτε θύμωσαν… έμειναν αποσβολωμένοι! «Μα είναι δυνατόν; Την Ελευθεροτυπία;»
ceb5cebbceb5cf85ceb8ceb5cf81cebfcf84cf85cf80ceafceb1
Θυμάμαι και στα παιδικά μου χρόνια, στο σχολείο. Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ήταν με την «Ελευθεροτυπία» στο χέρι! (ειδικά οι Συνασπίτες)

Ποια είναι τα συστατικά που κάνουν τόσο «αξιολάτρευτη» τη συγκεκριμένη εφημερίδα στους προαναφερθέντες συμπολίτες μας;

Τέλος, είναι η LiFO ή η Athens Voice τα σύγχρονα υποκατάστατα της Ελευθεροτυπίας;

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. Η Ελευθεροτυπία είναι το κεντρικό όργανο των μικοραστών στην Ελλάδα. Οι μικροαστοί κοινωνικά είναι κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί και άλλοι δημ. υπάλληλοι κλπ. Πολιτικά εκφράζονται κυρίως από το Συριζα αλλά και από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Συνοπτικά ζητούν:
    -Ενα άνισο κοινωνικό σύστημα (καπιταλισμό) που θα επιτρεπει όμως την άνοδο τους και τη διατήρηση του πάνω από το μέσο όρο εισοδήματος τους. Με άλλα λόγια έναν καπιταλισμό χωρίς μεγάλο κεφάλαιο και οιολογικό. Στην πραγματικότητα μία ουτοπία που επιπλέον είναι και αντιδραστική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: