Δεν αρέσουν τα κόκκινα γράμματα!

Οπως κατήγγειλε στον «Ρ», ο Νίκος Κουτουμάνος, Γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ «η Νομαρχιακή Αρχή και οι δημοτικές αρχές που βρίσκονται εκατέρωθεν της εθνικής οδού με μια αστραπιαία και συντονισμένη κίνηση έσβησαν τα συνθήματα του Κόμματος για τις ευρωεκλογές και την Πρωτομαγιά. Είναι φανερό ότι τους ενοχλούν τα κόκκινα γράμματα και ό,τι αυτά αντιπροσωπεύουν. Η δικαιολογία της βελτίωσης της εικόνας της περιοχής που επικαλούνται είναι απλά γελοία, καθώς, επί μήνες, υπάρχουν αναγραμμένα, από συνθήματα νοσταλγών του Χίτλερ και μάλιστα με ζωγραφισμένους αγκυλωτούς σταυρούς μέχρι διαφημιστικά μηνύματα και πινακίδες, τα οποία ουδέποτε πειράχτηκαν. Τα μόνα που σβήστηκαν ήταν αυτά του ΚΚΕ! Όλο το θέμα του «Ριζοσπάστη» εδώ…
kke
Όταν ήμουν φαντάρος περνούσα συχνά από αυτό το δρόμο. Θυμάμαι τη μία μέρα να γεμίζει με φασιστικά συνθήματα, την άλλη να τα αντικαθιστούν συνθήματα για τη λαϊκή εξουσία και η εναλλαγή αυτή να συνεχίζεται χωρίς τέλος. Δε θυμάμαι όμως ποτέ να είχε συλληφθεί κανένας για αναγραφή φασιστικών συνθημάτων. Τα συνθήματα όμως του ΚΚΕ πολλές φορές καλύπτονταν από λευκή ή γκρίζα μπογιά. Φυσικά δεν το έκαναν οι φασίστες αυτό. Αυτοί προτιμούσαν απλώς να γράφουν από πάνω βρισιές.
Φαίνεται πως τα μόνα συνθήματα που ενοχλούν την αισθητική και την οδική ασφάλεια είναι του ΚΚΕ. Όταν άλλοι γράφουν για «φούρνους που θα μπουν οι μετανάστες» η Νομαρχία τα αντιμετωπίζει σαν αγιογραφίες! Αν μάλιστα γράφουν «ΠΑΣΟΚ 50%» μπορεί να φτάσουν και τα 3 χρόνια ζωής!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: