Φτηνός θεατρινισμός το άρθρο του Γιώργου Παπανδρέου στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

pap
Δείτε το άρθρο εδώ…

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιβραβεύει το «Πρώτο Θέμα» (ότι ήταν η Αυριανή το 1985 είναι το «Πρώτο Θέμα» το 2009) για την καταπράσινη γραφή του, με ένα προσωπικό άρθρο. Στο άρθρο αυτό γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι ώρα να σπάσει ένα απόστημα ετών, και να δοθεί οριστικό τέλος στο σύστημα «σκοτεινών» εργολαβιών που δίδονται σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών, κυρίως καθαρισμού και φύλαξης, σε υπουργεία, νοσοκομεία και άλλους δημόσιους οργανισμούς, οι οποίες λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, βασιζόμενες στο χαμηλό εργατικό κόστος».
Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ που έβαλε τους εργολάβους από τα νοσοκομεία ως τα στρατόπεδα και από τα πανεπιστήμια ως τα γήπεδα, για να μην γίνονται οι καθαρίστριες και οι φύλακες δημόσιοι υπάλληλοι, κλαίει τώρα για το αποτέλεσμα; Αφού αποδέχεται τις 4 ελευθερίες της Ε.Ε. είναι επόμενο να δημιουργεί εργαζόμενους με όλο και λιγότερα δικαιώματα. Αυτό δεν είναι πολιτική ενός «κακού Σημίτη», είναι κομμάτι και του τωρινού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Χώρια που επί ΠΑΣΟΚ ξεχαρβαλώθηκε τελείως η Επιθεώρηση Εργασίας (όχι ότι αρκεί να υπάρχει μόνο αυτή).
Απλώς ο Γιώργος εφαρμόζει την αμερικανική καπιταλιστική επικοινωνιακή τακτική. Αναδεικνύει έναν, από μια καταπιεσμένη κατηγορία εργατών, για να σκεπάσει τους υπόλοιπους. Όπως στις ΗΠΑ είναι ένας ο μαύρος πρόεδρος και εκατομμύρια τα παιδιά χωρίς δικαιώματα στα γκέτο της Νέας Υόρκης, του Σικάγο, του Ντιτρόιτ. Πιο απλά δείχνει το δέντρο για να ξεχάσουμε το δάσος.
Μήπως έταξε πως θα μονιμοποιήσει τους εργαζόμενους με «ελαστική ζωή»; Κάθε άλλο. Και είναι ντροπή να προτείνουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ σε μια γυναίκα, που δε μπορεί ακόμα ούτε καν να μιλήσει, να ηγηθεί της Ευρωλίστας τους για ψηφοθηρικούς λόγους. Θα της το πρότειναν, όταν ήταν ακόμα υγιής και δραστήρια; Τους έβαλε όμως η ίδια στη θέση τους με την αξιοπρεπή στάση της.
Μια τελευταία ερώτηση. Την εποχή που ήταν υπουργός ο Γ. Παπανδρέου ποιός καθάριζε τα γραφεία του υπουργείου του;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: