Νικηταράς ο Δεντροφάγος

Ο Νικηταράς ήταν Αρματολός που δρούσε στην περιοχή των Αθηνών. Όταν ήταν μικρός τον έστελναν κατασκήνωση κάθε καλοκαίρι σε πευκόφυτες εκτάσεις, όπου μαζί με άλλα δυστυχισμένα Ελληνόπουλα ήταν υποχρεωμένος να σκαλίζει και να ποτίζει εκατοντάδες πεύκα. Επρόκειτο για πανούργο σχέδιο προκειμένου τα Ελληνόπουλα, από την τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών, να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα την πράσινη κυριαρχία και να καταλήξουν άβουλοι υπηρέτες της.
Ο Νικηταράς για να επιβιώσει υποκρίθηκε πως ήταν ο μεγαλύτερος οπαδός του πρασίνου. Υποσχέθηκε πάρκα, άλση και κατάφυτα πεζοδρόμια. Όταν έφτασε σε ώριμη ηλικία κατέκτησε με το σπαθί του το Αρματολίκι της Αθήνας. Τότε έκρινε πως είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου να ξεσηκώσει τα παλικάρια του ενάντια στα μισητά δέντρα που ως τότε ρουφούσαν άπληστα και αχόρταγα το διοξείδιο του άνθρακα, που με τον ιδρώτα τους παρήγαγαν οι δύστυχοι Έλληνες στον καθημερινό τους κάματο.
Στη ζώνη του έφερε λεβέντικα τρία ηλεκτρικά πριόνια. Στη μάχη της Κυψέλης στόμωσαν και τα τρία από τα επιδέξια κοψίματά του. Τότε αρπάζοντας από τα χέρια του πρωτοπαλίκαρου ένα καινούριο πριόνι φώναξε το περίφημο: «Παλιόδεντρα όσο ζήσατε, ζήσατε!» και συνέχισε ακούραστα τη μάχη. Όταν κουραζόταν φώναζε το πασίγνωστο: «Κουράγιο Νικήτα, δέντρα κόβεις!». Σύντομα έγινε ο φόβος και ο τρόμος των δέντρων, το καμάρι και η ελπίδα των αυτοκινήτων. Μετά από μάχες σε κάθε πάρκο της Αθήνας κατάφερε να την απελευθερώσει από τα δέντρα.
Στο άλσος Παγκρατίου τα μισητά δέντρα καταλάμβαναν τεράστια έκταση. Ο Νικηταράς τα έκοψε και έχτισε στη θέση τους τσιμεντένιο θέατρο και αναψυκτήριο για να φωτίσει το Γένος με επιθεωρήσεις της Βάσιας Τριφύλλη. Ήθελε να μάθει τους Έλληνες να ζουν ελεύθεροι, χωρίς τα δέντρα που εμπόδιζαν το πάρκινγκ. Πολύτιμος συμπαραστάτης του αποδείχτηκε η Φιλική Εταιρία Ιδιοκτητών Πάρκινγκ, που στήριξε οικονομικά τον αγώνα του Γένους.
Συγκινημένη η πατρίδα του έδωσε το όνομα «Δεντροφάγος» και με αυτό έμεινε στην αιωνιότητα…
nikitaras

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: