Ανακοινώσεις και συμπαράσταση ενάντια στο χτύπημα των αγροτών από την αστυνομία στο λιμάνι του Πειραιά

agrotes
«Το πρόσωπο της καταστολής που πρόβαλε και πάλι, στο λιμάνι του Πειραιά αυτή τη φορά, είναι το πρόσωπο του κράτους των μονοπωλίων, της αντιλαϊκής εξουσίας που διαχειρίζονται όλα τα αστικά κόμματα, σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των αγροτών της Κρήτης. Η βάση της επίθεσης βρίσκεται στην άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, βρίσκεται στις ταξικές επιλογές της πολιτικής που υλοποιούν η ΕΕ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να βγάλουν συμπεράσματα και να συμπαραταχθούν με το ταξικό εργατικό κίνημα. Τα κόμματα του κεφαλαίου ήδη επιχειρούν να φορτώσουν στο λαό την οικονομική κρίση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της λαϊκής αντεπίθεσης»
Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ
cebcceb1cebd2
Στο λιμάνι μετέφεραν τη συμπαράσταση του ΚΚΕ οι βουλευτές Βέρα Νικολαϊδου και Διαμάντω Μανωλάκου.
Απόφαση να μεταβούν στο λιμάνι έχουν πάρει το Συνδικάτο Μετάλλου και οι οικοδόμοι. Δείτε εδώ την ανακοίνωση συμπαράστασης του ΠΑΜΕ στους αγωνιζόμενους αγρότες.

Στο λιμάνι βρίσκονται ήδη ναυτεργάτες μέλη της Ένωσης Μηχανικών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος τους Σάββας Τσιμπόγλου, εάν δεν αποχωρήσουν οι αστυνομικοί από το λιμάνι θα προχωρήσουν σε απεργία.
Δεκάδες Ομοσπονδίες, σωματεία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, άλλων μαζικών οργανώσεων και τοπικών φορέων, στηρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες.
Δεκαπέντε μέρες στους δρόμους της πάλης οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: