Η κωμωδία με τις δημοσκοπήσεις

ceb3cebaceaccebbcebfcf801Το είχα γράψει και παλιότερα. Κάποτε δούλευα σε εταιρία δημοσκοπήσεων. Όταν είδα το γκάλοπ της Αυγής με το ΣΥΝ να χτυπά 12ρια, όπως τον παλιό «καλό» καιρό, έσκασα στα γέλια. Πήρα τηλέφωνο τους πρώην συναδέλφους, να το δουν και να γελάσουν, αλλά το είχαν δει ήδη και γελούσαν με την ψυχή τους! Σε καλό σου βρε Αλέκο, μας διασκέδασες πάλι…

Δείτε και αυτό.

Ο Rizobreaker βρήκε και άλλα αστεία στην άλλη φυλλάδα…
ceb5cebacebbcebfceb3ceadcf82

Advertisements

8 Σχόλια

 1. Ρε μην τους κοροϊδεύετε… Ειδικά τώρα που τους χτυπάει το κατεστημένο!!!!!!

 2. Εγω πάλι γελάω με μερικους ηλιθιους που προτιμουν να συμπλεουν με τον ΛΑΟΣ, παρα να συντασσονται με μια εννιαια Αριστερα και μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν τους

 3. @Michalis
  Προφανώς εννοείς το Συνασπισμό, έτσι; Προτιμάει να συμπλέει με τα άλλα κόμματα του Ευρωμονοδρόμου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) δίνοντας θετική ψήφο στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις 5 Νοεμβρίου 2008 δήλωσε ότι ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την κοινή θέση Συμβουλίου και Επιτροπής για την «οργάνωση του χρόνου εργασίας» έτσι όπως τροποποιήθηκε. Αν συμφωνούσε με επιμέρους τροπολογίες τίποτε δεν τον εμπόδιζε να υπερψηφίσει τις τροπολογίες αυτές και να καταψηφίσει την έκθεση Α. Σέρκας στο σύνολό της, εφόσον διαφωνούσε με την ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ.

  Επίσης έχεις δίκιο που λες ότι ο Συνασπισμός μένει προσκολλημένος στο παρελθόν. Προσπαθεί να ξαναζεστάνει ξεπερασμένες συνταγές της σοσιαλδημοκρατίας. Είχε ελπίδες μέχρι και για… τον Μπαράκ Ομπάμα. Mέχρι και στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» έγραφε: «Καθαρή νίκη Ομπάμα- εντολή αλλαγής- Οι αδύναμοι της Αμερικής σφράγισαν τη νίκη»!

  Χώρια που συντάσσεται με όλες τις αντιδραστικές συνδικαλιστικές δυνάμεις προκειμένου να σαμποτάρει το Μέτωπο των εργαζομένων, το ΠΑΜΕ. Η κάθοδος της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ) σε ενιαία ψηφοδέλτια, όπως έγινε στο φάρμακο, στα τρόφιμα-ποτά, στο ΕΚ Βόλου κλπ., είχε στόχο την από κοινού αντιμετώπιση του ΠΑΜΕ.
  ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ, σε ό,τι αφορά τη στρατηγική τους, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν σε συνδικαλιστικό (και όχι μόνο) επίπεδο. Γι’ αυτό και η αλληλοστήριξή τους, με ξεκάθαρο στόχο το ΠΑΜΕ, παίρνει εκτός όλων των άλλων και τη μορφή της εκλογικής συνεργασίας. Εχουμε και λέμε:

  Το Γενάρη του 2006, στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και η παράταξη του ΣΥΝ («Αυτόνομη Παρέμβαση» – ΑΠ) συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο για να αποτρέψουν την ενίσχυση του ΠΑΜΕ.
  Τον Φλεβάρη του 2001, στο 36ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού, ΠΑΣΚΕ και ΑΠ συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο, επισφραγίζοντας τις νόθες διαδικασίες.
  Το Μάρτη του 2007 ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ΑΠ κατέβηκαν για πολλοστή φορά σε κοινό αντι-ΠΑΜΕ ψηφοδέλτιο στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Στο τελευταίο συνέδριο, η παράταξη του ΣΥΝ συμμετείχε στο κοινό ψηφοδέλτιο με στέλεχός της, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής στο νησί.
  Τον Φλεβάρη του 2007, στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Φαρμάκου οι τρεις παρατάξεις κατέβασαν κοινό ψηφοδέλτιο. Το ίδιο είχαν κάνει (κοινό ψηφοδέλτιο) και το Μάρτη του 2004 οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΠ.
  Τον Νοέμβρη του 2005, στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) ΠΑΣΚΕ και ΑΠ κατέβηκαν από κοινού στις εκλογές για το νέο ΔΣ, ενώ τη συνεργασία ολοκλήρωσε η ΔΑΚΕ στις εκλογές για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ. Στόχος, η ταξική διοίκηση της Ομοσπονδίας.
  Το Δεκέμβρη του 2003 ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και ΑΠ συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.
  Τον Μάρτη του 2003 ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και ΣΥΝ, στον Ενωτικό Σύλλογο της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησαν σε εκλογές χωρίς παραβάν, με εκβιασμούς, ακόμα και επιστολικές ψήφους για να αλλοιωθεί η βούληση των εργαζομένων.
  Τον Γενάρη του 2002, στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, η παράταξη του ΣΥΝ κατέβηκε με τη ΔΑΚΕ.
  Το Μάρτη του 2007 στον «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟ», το σωματείο με πραξικοπηματικό τρόπο οδηγήθηκε εσπευσμένα σε επανάληψη των εκλογών. ΠΑΣΚΕ και ΑΠ κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο, μαζί με ένα κομμάτι της ΔΑΚΕ.
  Το Μάη του 2005 (όπως και το Μάη του 2002) στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΠ κατέβηκαν στις εκλογές σαν «Ενωτική Κίνηση Υγειονομικών», σε κοινό δηλαδή ψηφοδέλτιο.
  Πραγματικά ο Συνασπισμός «συμπλέει»! Δες λίγο και εδώ:
  http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4845796

 4. Με επιβεβαιώνεις δυστυχώς και αποδεικνύεις τόσο οτι δεν έπιασες το πνεύμα των όσων είπα όσο και την προσκόλισή σου στο παρελθόν.
  Αν εσύ γράψεις 10 η 100 η 1000 πραγματα που μπορει να διαφωνουνε δύο αριστεροί μεταξύ τους, εγώ μπορώ να σου γράψω 1.000.000 που συμφωνούν.
  Το επιχείρημα σου για τις διαφορές ειναι το τι ψήφισαν «Τον Γενάρη του 2002, στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου».
  Επισης αναφερεις τι ψηφισαν στην ευρωβουλή οι βουλευτές του Συνασπισμού. Αν διαφωνειτε με τα οσα ψηφίζουν γιατι ειστε στην ιδια ευρωομάδα?

 5. @ michalis ναι συμφωνουμε στο οτι δεν πρεπει να υπαρχουν φτωχοι,πεινα και αγγραματος κοσμος το 2008.,,..ξερεις ποια ειναι η διαφορά..οτι το ΚΚΕ παλευει για να μην υπάρχουν ενώ ο ΣΥΝ λέει οτι παλέυει για να μην υπάρχουν αλά μια χαρά τα στηρίζει με την ψήφο του και τις τρικλοποδιες στο συνδικαλιστικο εργατικό κινημα..το 2008 δεν ειναι παρελθόν..ειναι το τωρα..και ο ΣΥΝ και τοτε και τωρα τα ιδια κάνει..δηλ αν ωγει η χρυσή αυγή και πει ότι ειναι αριστεροί εμεις πρεπει να συνεργαστούμε? τι λογική ειναι αυτή..και στην τελική το ΚΚΕ είναι ξεκαθαρο…δεν λεει στις καμερες για συνεργασιες με ΣΥΝ και αλλα να λεει στο συνεδριο του…οπως κανουν αυτοι οι «αριστεροι» κυρικες του καπιταλισμού…οπως σωστα εβαλε και ο red ghost πιο πάνω ζητηματα και πραξεις ουσίας..που διαχωρίζουν τον επαναστατικό τρόπο σκεψης απο την «αριστερή» ενσωμάτωση…βεβαια λοίπουν τα κωμικοτραγικα γεγονότα στο ΕΚ θεσσαλονικης στις εκλογες υματισμου..οπου τετοια νοθεια κ θρασος όσο του ΣΥΝ ουτε η χουντα δεν εκανε..και τολμήσανε κ βγαλανε κ ανακοινωση εναντια του ΠΑΜΕ!!που ερχοτανε και ψηφίζανε μέλη του ΣΥΝ κ ΠΑΣΟΚ κάνοντας τους εργαζομενους στον κλαδο(οι ιδιοι το ομολογησαν οτι τους περναν τηλ απο τις τοπικεσ οργαν. ΣΥΝ Κ ΠΑΣΟΚ)..και αλλα τραγικα!! για την ευρωβουλή το ΚΚΕ ΔΕΝ συμμετεχει στο κομμα ευρωπαίκης αριστερας που στο καταστατικο του υποχρεωνει την χωρις ορους αποδοχη των αποφασεων της Ε.Ε.( οΣΥΝ συμμετεχει)..το οτι το ΚΚΕ ειναι στην ομαδα GUE δεν εχει να πει κάτι…δεν επιρεάζει σε κάτι την πολιτική κατευθηνση ενός κόμματος (αυττου του χωρου η συμμετοχη στην GUE)..τεσπα..αυτα τα λιγα…απλα δεν γινεται να απολογειται το ΚΚΕ γιατι ο ΣΥΝ ειναι κομμα του συστήματος!!!

 6. @Michalis
  Δεν μιλάω για γεγονότα που έγιναν π.χ. το 1950. Μιλάω για γεγονότα που γίνονται κάθε μέρα. Ο Συνασπισμός ψήφισε το Μάαστριχτ και δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει στάση στο μέλλον. Ποια είναι αυτά τα 1.000.000 πράγματα κοινής συμφωνίας; Και τι σημαίνει «αριστερά» σήμερα; Αν το ΚΚΕ απαρτίζεται από «ηλίθιους» και «προσκολλημένους στο παρελθόν τους» γιατί θέλετε να «συνεργαστεί»;

 7. @ Red Ghost

  Ειπες «γιατί θέλετε» : δεν θελω και δεν εκπροσωπω κανεναν παρα μονο τον εαυτο μου. Μια ερωτηση εκανα για να δω την αποψη σου.

  Ειπες «Ποια είναι αυτά τα 1.000.000 πράγματα» . Αδυνατώ να πιστεψω οτι δεν τα ξερεις. Αλλωστε αρκετοι απο τους συντρλοφους σου ηταν παλαιότερα στον ιδιο πολιτικο χώρο με στελέχη του σημερινου ΣΥΡΙΖΑ και δεν εχουν αλλαξει αποψεις ουτε οι μεν ουτε οι δεν για το πως θελουν τον κοσμο. Εκτος αν τους θεωρεις χαφιεδες.

  Είπες «προσκολλημένους στο παρελθόν τους» & «Ο Συνασπισμός ψήφισε το Μάαστριχτ» Προφανώς και ειμαι υπερ της ΕΕ και αν το σκεφτεις καλυτερα θα δεις οτι ο μονος δρομος για στροφη προς τα αριστερα ειναι να γινει συνολικα και σε ευρωπαικο επιπεδο.

 8. @Michalis
  Δεν έχω πρόβλημα, δε χρειάζεται να εκπροσωπείς κάποιον…
  Η σωστή διατύπωση είναι: «αρκετά από τα στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ήταν παλαιότερα μέλη του ΚΚΕ».
  Το ΚΚΕ, τότε και τώρα, διαφέρει στις θέσεις του από το Συν ή το ΣΥΡΙΖΑ. Άρα τα στελέχη που ανέφερα, όταν ήταν στο ΚΚΕ είχαν διαφορετικές απόψεις από αυτές που έχουν σήμερα στο Συνασπισμό. Ορισμένοι μάλιστα αλλαξαν ξανά απόψεις και εντάχθηκαν στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ. Δε θεωρώ κατακριτέο να αλλάζει κάποιος απόψεις. Κατακριτέο θεωρώ το να προσπαθείς να διαλύσεις το κόμμα στο οποίο είσαι, για να βάλεις και αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί σου σε ένα άλλο κόμμα, στο οποίο δε θέλουν να πάνε.
  Μια που το ανέφερες το ΚΚΕ και ο Συν διαφέρουν και ως προς τη θέση τους απέναντι στην ΕΕ.
  Εγώ δεν θεωρώ καθόλου προφανή τη στάση υπέρ της ΕΕ. Η ΕΕ δεν είναι ένωση των λαών της Ευρώπης. Επιβλήθηκε από τα πάνω γιατί εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των Ευρωπαϊκών πολυεθνικών. Ξεκίνησε σαν κοινότητα Ανθρακα- Χάλυβα, συνέχισε σαν ΕΟΚ, μετά σαν ΕΕ και τέλος έφτασε στην ΟΝΕ. Όλα αυτά είναι ένα σύνολο οικονομικών συμφωνιών που εξυπηρετούν τις Ευρωπαϊκές πολυεθνικές σε βάρος των υπολοίπων. Για παράδειγμα: για κάθε ευρώ επιδότησης που παίρνουμε (και με αυστηρά συγκεκριμένους όρους) δίνουμε πίσω πάνω από ενάμιση ευρώ. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική επιδοτούσε τους αγρότες να ξεριζώνουν τα χωράφια τους, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού. Η μείωση των δασμών και της φορολογίας των επιχειρήσεων αύξησε τους έμμεσους φόρους στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, η οποία επιβαρύνει τους απλούς εργαζόμενους. Η λεγόμενη ευελφάλεια ελαστικοποιεί τον εργάσιμο χρόνο εις βάρος του εργαζόμενου.
  Γιατί όλα αυτά είναι θετικά; Που βλέπεις τη στροφή στα «αριστερά»; Όσο για τα 1.000.000 δεν λέω ότι δεν τα ξέρω, λέω ότι δεν υπάρχουν. Η «αριστερά» είναι μια έννοια την οποία μπορεί να τη φορέσει όποιος θέλει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η στάση απέναντι στον εργαζόμενο. Με τι συνθήκες να δουλεύει, με τι ωράριο, με τι άδειες, με τι υγειονομική περίθαλψη, με τι μισθό κ.λ.π. Σε όλα αυτά τα σημαντικά ο Συνασπισμός έχει διαφορετική άποψη από το ΚΚΕ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: