Και ξαφνικά ο Μπένι αγάπησε το Γιωργάκη…


Η σχέση Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου πέρασε από διάφορες φάσεις, αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν εμφανιζόταν αρμονική, φιλική ή δημιουργική. Ας δούμε πως την παρουσίαζε παλιότερα το Βήμα, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη διεκδίκηση της αρχηγίας από το Μπένι.
Το 2007 τα πράγματα αγρίεψαν καθώς φούντωσε η μάχη για τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ.
Μετά την επικράτηση του Γιωργάκη, ο Μπένι πήγε να επισημοποιήσει την τάση που ελεγχεί στο ΠΑΣΟΚ με το όνομα: όμιλος προβληματισμού «Κοινωνία Ιδεών». Υπήρχαν οι φήμες πως ο Μπένι είχε προσλάβει το Μ. Κοψίδη για να οργανώσει τον μηχανισμό του.
Το σχέδιο πάγωσε καθώς ο Γιωργάκης απείλησε με διαγραφές. Πάντως ο Μπένι λέγεται πως κατόρθωσε να ελέγχει το 35- 40% των κορυφαίων κομματικών οργάνων.
Όσο το ΠΑΣΟΚ ήταν πίσω από τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ο Μπένι έλεγε περίπου αυτά.
Με το που πέρασε το ΠΑΣΟΚ μπροστά ο Μπένι ακολούθησε τη μέθοδο «σιγή ασυρμάτου». Γράφει στο blog του: «Ζητώ την κατανόηση σας για την απουσία μου από το blog. Σας είχα ενημερώσει για το ταξίδι μου στις Η.Π.Α. Αμέσως μετά το Πάσχα έπρεπε να ανταποκριθώ σε πολλές κοινοβουλευτικές και γενικότερα πολιτικές υποχρεώσεις. Μεσολάβησαν και οι κομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη των τοπικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων του ΠΑΣΟΚ…»
Και ξαφνικά η Ελευθεροτυπία ανακάλυψε έρωτα!
Φαίνεται πως ο Μπένι ακολούθησε τη στρατηγική: «το τουμπεκί ποτέ δεν έβλαψε κανέναν!» και την τακτική: «καλύτερα υπουργός στην πόλη, παρά αρχηγός στο χωριό!»
Από την άλλη, ο Γιωργάκης απολαμβάνει την εσωκομματική κυριαρχία, ενίοτε κάνοντας και επίδειξη ισχύος στο Μπένι, για να μην του μπαίνουν πονηρές ιδέες…

2 Σχόλια

  1. Καλά και οι δυο, όμως η κάτω φωτό όλα τα λεφτά !!!

    Καλή βδομάδα !

  2. Καλή βδομάδα, φίλε Φάρε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: