Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων & μικρών ΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης

Η Τετάρτη 22- 10 ήταν μέρα κινητοποίησης των ΕΒΕ στο Ηράκλειο. Η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων & μικρών ΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης δημοσιοποίησε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι Επαγγελματίες – Βιοτέχνες -Έμποροι-Αυτοκινητιστές
Τα προβλήματα συσσωρεύονται με καταιγιστικούς ρυθμούς.
Μετά την «ευρωπαϊκή σύγκλιση » που γιγάντωσε τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ- μάρκετ, χτύπησε την ντόπια βιοτεχνική παραγωγή και πλημμύρισε την αγορά με εισαγόμενα προϊόντα.
Μετά τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού , καθήλωσαν το λαϊκό εισόδημα και μείωσαν παραπέρα τον τζίρο των μικρών επιχειρήσεων.
Μετά τα αντιασφαλιστικά μέτρα που βούλιαξαν τον ΟΑΕΕ και φορτώνουν τα βάρη σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους.
Έρχεται η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στον φιλομονοπωλιακό της προσανατολισμό να φορτώσει τα βάρη της κρίσης, που ίδια με την πολιτική της δημιούργησε , στην πλάτη των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ. Ξαφνικά ανακάλυψε τους«φοροφυγάδες» που ευθύνονται για τα χάλια του κρατικού προϋπολογισμού και ετοιμάζεται να τους τιμωρήσει συλλογικά. Ανασύρει από το οπλοστάσιο της τις πιο σκληρές εκδοχές των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης των μικρών επιχειρήσεων που ανακαλύφθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τελειοποιήθηκαν από την ΝΔ.
Καταργεί το αφορολόγητο για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, με κεφαλικό φόρο 900 € κατά μέσο όρο κάθε χρόνο .
Τους υποχρεώνει να πληρώσουν το χαράτσι των ανελέγκτων χρήσεων που θα στοιχίσει τουλάχιστον 1.500 € στον καθένα.

Στις σημερινές συνθήκες χρόνιας οικονομικής δυσπραγίας των μικρών επιχειρήσεων, επιβάρυνσης των ασφαλιστικών εισφορών και αύξησης του κόστους ζωής , τα αντιλαϊκά αυτά φορολογικά μέτρα θα επιβαρύνουν δραματικά το οικογενειακό εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων αυτόαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.
Την ίδια στιγμή μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές για τις ανώνυμες εταιρίες διευκολύνοντας το μεγάλο κεφάλαιο να διώξει από την αγορά μέρος των μικρών επιχειρήσεων.
Με τα ίδια μέτρα περικόπτεται η επιχορήγηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Για να έρθουν κατόπιν οι δήμοι και οι νομαρχίες να βγάλουν τα σπασμένα στην πλάτη των ΕΒΕ και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με πιο σκληρή φορολογία.
Με τα ίδια φορολογικά μέτρα περικόπτονται δραστικά οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό θα επιβαρύνει παραπέρα την ήδη απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται ο ΟΑΕΕ.
Με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το ΙΚΑ ύψους 300 εκ. € που οδηγούν σε πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων.
Με υπέρογκα χρέη για φάρμακα που οδήγησαν στην παύση εκτέλεσης συνταγών από τα φαρμακεία.
Με αποθεματικά 588 εκ € αντί 48 δις € που κατέφαγαν οι αντιασφαλιστικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Με έσοδα που δεν αρκούν για την χορήγηση των συντάξεων ούτε μέχρι το τέλοςτου2008.

Τα μέτρα αυτά οδηγούν ευθέως σε παραπέρα αύξηση των εισφορών και συρρίκνωση των συντάξεων μόλις η κυβέρνηση αποφασίσει την δήθεν σωτηρία του ταμείου. Και αυτή η μέρα βρίσκεται πολύ κοντά.
Αποδεικνύουν ταυτόχρονα το ενιαίο της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης εφ’ Όλης της ύλης στο δικαίωμα επιβίωσης των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ.
Με τα ίδια μέτρα πλήττονται εργαζόμενοι με δελτία παροχής υπηρεσιών , αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας κατά 20% . Το μπαράζ συκοφάντησης του συνόλου των επαγγελματιών σαν φοροφυγάδες που εξαπέλυσε η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την ανοχή των εργαζόμενων , δεν
Μπορεί να πιάσει τόπο. Η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ πλήττει εξίσου όλα τα λαϊκά στρώματα και ενιαία πρέπει να είναι η αντίσταση για να γίνει πιο αποτελεσματική.
Μπροστά σε αυτήν την οξύτατη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, γίνονται πιο φανερές οι ευθύνες της συμβιβασμένης ηγεσίας της ΓΣΕΒΕΕ που τα προηγούμενα χρόνια αποκοίμιζε τις συνειδήσεις των συνάδελφων με τις δήθεν επιτυχίες της στους «κοινωνικούς διαλόγους» και αφόπλισε το συνδικαλιστικό κίνημα με την μετατροπή του σε διαχειριστή σεμιναρίων. Που συμφώνησε με το χαράτσωμα των ανέλεγκτων χρήσεων όταν πρωτοεφαρμόστηκαν. Που σήμερα υποχρεώνεται, μετά από χρόνια , να εξαγγείλει κινητοποιήσεις κάτω από την πίεση των αγωνιστικών δυνάμεων , με πλαίσιο δράσης και αιτημάτων περιορισμένο, αποσπασματικό, κάτω από τις ανάγκες, που, κυρίως, δεν αμφισβητεί την εφαρμοζόμενη φιλομονοπωλιακή πολιτική στο σύνολο της. Ξεσκεπάζεται για μια ακόμα φορά η πολιτική υπεράσπισης του μεγάλου κεφαλαίου της ηγεσίας της ΕΣΕΕ που βρίσκει θετικό το χαράτσι των ανελέγκτων χρήσεων και διαμαρτύρεται για την δήθεν υπερβολική φορολόγηση των κερδών των ανώνυμων εταιρειών.
Ο Εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου πιστός στην κατεύθυνση της ΓΣΕΒΕΕ ρίχνει στάχτη στα μάτια των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ με «επαναστατικές αποφάσεις» καλώντας τους εμπόρους του Ηρακλείου να κλείσουν τα μαγαζιά τους 9π.μ με 11π.μ. την Τετάρτη 22 Οκτώβρη . Είναι πασιφανές ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να σηκώσει ανάστημα στις κατευθύνσεις της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που ακολουθούν χρόνια τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Η Επιτροπή Αγώνα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης καλεί κάθε Ομοσπονδία, κάθε σωματείο .
Να τοποθετηθεί θετικά στο αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό πλαίσιο δράσης της.
Να ενημερώσει κάθε συνάδελφο για την αντιλαϊκή επίθεση που ξετυλίγεται με γενικές συνελεύσεις και εκδηλώσεις.
Να εμπλουτίσει τις μορφές πάλης με αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη το επόμενο διάστημα με αποκορύφωμα το πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων και απεργίας τις 22 Οκτώβρη.
Να συντονίσει το βήμα της με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων για να δυναμώσει η αντίσταση.

Καλεί κάθε επαγγελματία- έμπορο- βιοτέχνη και αυτοκινητιστή να κάνει δική του υπόθεση την απεργιακή κινητοποίηση και το κλείσιμο των μαγαζιών στις 22 Οκτώβρη. Να παρακάμψει τα εμπόδια και τις υπαναχωρήσεις των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος που δεν μπορούν και δεν θέλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η καθημερινή πάλη για το μεροκάματο γίνεται μάταιη χωρίς αγωνιστική δράση ενάντια στην φιλομονοπωλιακη πολιτική.
Η Επιτροπή Αγώνα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης καλεί τον κάθε συνάδελφο να παλέψει για τους παρακάτω βασικούς στόχους.
1 Ατομικό αφορολόγητο στα 15.000 € και για τετραμελή οικογένεια 30.000 €.
2 Κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και ανέλεγκτων χρήσεων.
3 Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων σαν την μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των ΕΒΕ.
4 Κλείσιμο των χρήσεων με την κατάθεση των δηλώσεων στην εφορία.
5 Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική με κρατική επιχορήγηση 2/3 του προϋπολογισμού του ΟΑΕΕ. Άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
6 Κατάργηση του Π.. 258/2005 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
7 Κατώτερη σύνταξη στα όρια διαβίωσης των συνταξιούχων 1.120 €.
8 Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Δωρεάν και αποκλειστικά δημόσιον σύστημα υγείας.
9 Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες , στα 55 για τις γυναίκες επίδομα τοκετού και μητρότητας.
10 Δημιουργία κλάδου βαρέων και ανθυγιεινών στον ΟΑΕΕ.
11 Δραστική αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας εισοδήματος πάνω από το όριο επιβίωσης κάθε οικογένειας. »

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: