Πεζοδρόμιο γεμάτο επικίνδυνες παγίδες για τα ΑΜΕΑ – μέρος τρίτο

Από το δεύτερο μέρος του άρθρου έχουν περάσει 2 βδομάδες. Δεν έχει αλλάξει τίποτα σημαντικό. Μόνο σε ένα εμπόδιο έχουν σηκώσει τις παλέτες. Τα σπασίματα όμως υπάρχουν, και σιγά- σιγά χειροτερεύουν. Θα προσθέσω τις φωτογραφίες του πεζοδρομίου, από την κάτω ως την πάνω είσοδο των κτιρίων του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού.

Τι πειράζει να μείνουν λίγα μπάζα στο πεζοδρόμιο; Εξάλλου, οι σοβαροί άνθρωποι δεν πάνε με τα πόδια! Πάνε παντού με αυτοκίνητο ή στην ακραία περίπτωση με δικυκλο.

Κάπου ανάμεσα στο παγκάκι και στον τοίχο μπορούμε να περάσουμε. Προσοχή στα εμπόδια! Μια μέρα ίσως τα πάρουν από κει…


Αυτό είναι το κορυφαίο εμπόδιο από όλα. Η στάση του λεωφορείου αφήνει μόνο ένα στενό διάδρομο ακάλυπτο. Ξαφνικά στην άλλη άκρη εμφανίζεται απρόβλεπτο εμπόδιο. Ο πεζός δε μπορεί να περάσει, αλλά αν δε βλέπει καλά θα σκοντάψει και θα πέσει.

Είναι το κορυφαίο εμπόδιο γιατί δεν προκειται για σπάσιμο ή φθορά ή εμπόδιο που κάποια στιγμή ίσως φύγει. Είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού που έγινε για τους τύπους και αδιαφορεί για την ουσία. Τι νόημα έχει η ειδική λωρίδα πλακών- οδηγός για άτομα με μειωμένη όραση όταν, η προβλεπόμενη από το σχέδιο στάση, την αποκλείει τελείως;


Ενώ σπασίματα όπως αυτό που παραθέτω, θα μπορούσαν να δικαολογηθούν. Αν φτιάχνονταν… Αυτό όμως δεν έχει φτιαχτεί ακόμα.

Εδώ κάτι δεν πήγε καλά και το πεζοδρόμιο είναι πολύ στενό. Μετά πέφτουμε πάνω σε περίπτερο! Πάντως ό,τι και να κάνουμε πρέπει να κατεβούμε στο δρόμο για να συνεχίσουμε.
Η βόλτα μας θα τελειώσει πάνω στο καρτοτηλέφωνο:

Συμπεράσματα…
Τα τελευταία χρόνια στις πλάτες των ΑΜΕΑ προσπαθεί να στηθεί επιχείρηση εκμετάλλευσης. Γίνονται έργα και παίρνονται αποφάσεις για τα μάτια.
Ο Δήμος Ηρακλείου στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές θα επιδεικνύει με καμάρι την «ευαισθησία» του να δημιουργήσει ειδικές λωρίδες πλακών- οδηγούς για άτομα με μειωμένη όραση. Στην πραγματικότητα έκανε ένα έργο μη λειτουργικό, επικίνδυνο για όλους τους πεζούς. Με αυτό το «έργο» προσπαθεί να καλύψει και τις επιπλέον ευθύνες του για τα ακατάλληλα σχολικά κτίρια για ΑΜΕΑ, όπως και για τις εργασιακές συνθήκες των ΑΜΕΑ.
Δείτε περισσότερα:
Για την ειδική αγωγή,
για τους εργασιακούς αποκλεισμούς,
και για την υποκρισία σε βάρος των ΑΜΕΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: