Το Βενιζέλειο νοσοκομείο προσπαθεί να φιμώσει συνδικαλίστρια γιατρό


Δείτε το θέμα στο Ριζοσπάστη.


Ποιό ήταν το φοβερό κείμενο στην εφημερίδα «Η Άποψη του Νότου» που σόκαρε τη διοίκηση του Βενιζελείου; Το ακόλουθο:
«Μετά από αυτοψία που έγινε στο πετρόκτιστο τμήμα του Κέντρου Υγείας Μοιρών, διαπιστώθηκε πως υπάρχει πρόβλημα στατικότητας. Οπότε λοιπόν σε ένα Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί περισσότερους από 45.000 πολίτες, οι υπηρεσίες του αναγκάζονται να «στριμωχτούν» στο μισό κτίριο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πάντως εμείς σαν εργαζόμενοι αμφιβάλουμε κατά πόσο έχει ελεγχθεί και το καινούργιο κτίριο ώστε να είμαστε σίγουροι πως είναι κατάλληλο. Στην παρούσα φάση αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε το παλιό κτίριο, έστω κι αν εκ των πραγμάτων υπάρχουν αυξημένες ανάγκες που μας αναγκάζουν να κινηθούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση.»

«Ζητάμε την μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας Μοιρών σε ένα καινούργιο, ασφαλές και λειτουργικό κτίριο. Έχουμε κάνει έγγραφο ως εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας, που λέμε πως πέρα από το θέμα της στατικότητας, υπάρχουν κι άλλα προβλήματα. Για παράδειγμα αναφέρουμε πως ο χώρος των επειγόντων περιστατικών είναι ακατάλληλος, ενώ η κατανομή των διάφορων χώρων δεν βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Εμείς θέλουμε μια μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας σε έναν χώρο ο οποίος θα πληρεί κάποιες προδιαγραφές. Να είναι πιο λειτουργικός, πιο σύγχρονος και πιο ασφαλής για εργαζόμενους και ασθενείς. Οι ανάγκες για υπηρεσίες υγείας αυξάνονται καθημερινά, άρα χρειάζεται και εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων. Έχουμε ενημερώσει την διεύθυνση του Κέντρου Υγείας, σχετικά με τα παραπάνω, ζητώντας να κοινοποιηθεί το αίτημά μας στην ΔΥΠΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες.»

Δηλαδή η γιατρός ανέφερε τα αυτονόητα. Η διοίκηση του Βενιζελείου προτίμησε να αφήσει στο απυρόβλητο τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που είναι υπεύθυνες (και) για αυτό το χάλι και να καλέσει τη γιατρό σε απολογία. Χρειάζεται ακόμα πιο αποφασιστική και δυναμική απάντηση από πλευράς των εργαζομένων, γιατί η υγεία είναι δικαίωμα για κάθε λαϊκή οικογένεια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: