Ανταπόκριση από την ανοιχτή ομιλία του ΚΚΕ στα Καμίνια Ηρακλείου

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι κάτοικοι της Ηρακλειώτικής συνοικίας των Καμινίων την ομιλία του Σάββα Βασιλειάδη χτες το απόγευμα.

Με το πολιτικό σκηνικό σε ρευστότητα, υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους κατοίκους, να ακούσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, που σε μεγάλο βαθμό δεν προβάλονται από τα ΜΜΕ.

Ο Σάββας Βασιλειάδης μεταξύ άλλων σημείωσε πως: » Αυτό που βιώνουμε είναι οι συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και φέρουν τη σφραγίδα της Ε.Ε. Η κυβέρνηση προβάλει σαν άλλοθι τη «δύσκολη διεθνή συγκυρία», για να δικαιολογήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Τέτοια είναι η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, η ιδιωτικοποίηση Ολυμπιακής και ΟΣΕ, η προωθούμενη νέα φοροεπιδρομή σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων και άλλων λαϊκών στρωμάτων, η κατάργηση της Κυριακής αργίας κ.λ.π.».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τη στάση των λαών στη Ευρώπη και το ηχηρό ΟΧΙ του Ιρλανδικού λαού στο δημοψήφισμα για την «Ευρωσυνθήκη».

Για τους μεγαλοτραπεζίτες, τους μεγαλοξενοδόχους και τους βιομηχάνους ανέφερε πως: «απολαμβάνουν όλο και περισσότερα προνόμια, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, αυξάνουν τα κέρδη τους, καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι».

Αναφορά έγινε και την υπόθεση με τη Μοναστηριακή περιουσία, όπως και για το δικομματικό σκηνικό που πάνε να διαμορφώσουν τα ΜΜΕ. «Στόχος τους είναι να ενισχύσουν το δικομματισμό και να εμποδίσουν το λαϊκο ριζοσπαστισμό.» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να εμποδίσουν την ψευδεπίγραφη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, μόνο με την αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονοδρόμου και την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα με την οργάνωσή τους και την ενεργή συμμετοχή τους στο εργατικό και μαζικό κίνημα, τους αγώνες με ριζοσπαστικά αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα αποκτήσει προοπτική ο δρόμος της συγκρότησης της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η διεκδίκηση της εξουσίας και η εγκαθίδρυση της λαϊκής οικονομίας, του σοσιαλισμού».

Τέλος έκλεισε την ομιλία σημειώνοντας:» Στην πορεία αυτού του δρόμου, το ΚΚΕ δε θα υποστείλει ούτε στιγμή τη σημαία της πάλης, θα κινητοποιεί και θα δραστηριοποιεί τις δυνάμεις του μέσα στο μαζικό κίνημα, στο Κοινοβούλιο, στο Ευρωκοινοβούλιο, για να έχουν και άμεσες κατακτήσεις οι εργαζόμενοι, που μειώνουν την οξύτητα των προβλημάτων, που ανακουφίζουν έστω και προσωρινά».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: