Στο στόχαστρο της ΝΔ οι αγρότες

Το είχα γράψει και στο παρελθόν με αφορμή τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις πρώην ΔΕΚΟ. Το γράφω και τώρα για τον αγροτικό συνδικαλισμό. Η ΝΔ συστηματικά και με πρόγραμμα ξηλώνει τα ερείσματα του ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλισμό.

Κόβεται η κρατική επιχορήγηση από τις αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις και δίνεται το ποσό σε «500 υποτροφίες παιδιών γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων», τα οποία εισάγονται και φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, με γνωστικό αντικείμενο την Αγροτική Ανάπτυξη.

Τα χρήματα θα διασφαλιστούν από την περικοπή του ποσοστού της κρατικής επιχορήγησης των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ από το 1,5% επί των εσόδων του ΕΛΓΑ, που ήταν έως σήμερα, σε 0,5% και από τη διάθεση επιπρόσθετου αντίστοιχου ποσού, που ήταν έως σήμερα, σε 0,5%. Το συνολικό ποσό για τις υποτροφίες θα ανέρχεται σε 1,7 έως 2 εκατ. ευρώ.

Στη γραπτή του ανακοίνωση, ο κ. Κοντός επιτίθεται στις αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέροντας πως «ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ λειτουργούν διαχρονικά χωρίς την απαραίτητη νομιμοποίησή τους από τη βάση», αλλά και ότι οι επιχορηγήσεις που έπαιρναν «εκτός από ανισομερείς ήταν πολύ υψηλότερες των πραγματικών λειτουργικών τους αναγκών. Θεωρούμε», κατέληξε, «ότι ένα ανεξάρτητο συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει απαραίτητα να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του με πόρους που προέρχονται από τις εισφορές των μελών του και όχι να λειτουργεί και να εξαρτάται από τις κρατικές επιχορηγήσεις».

Έτσι από τη μία εξοντώνονται οι αγροτοσυνδικαλιστές που στο παρελθόν ήταν στην πλειοψηφία τους φιλικά προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ. Εξασθενίζουν οι όποιες αντιδράσεις θα μπορούσαν να οργανωθούν στο μέλλον ενάντια στην κυβέρνηση και τσεκάρονται τα αντανακλαστικά των μικρομεσαίων αγροτών να αντιδράσουν στα μονοπώλια που σταδιακά εισβάλουν στη γεωργία. Από την άλλη οι «υποτροφίες» θα γίνουν άλλο ένα πεδίο ρουσφετιών και πελατειακής εκμετάλλευσης. Ένα πεδίο κοροϊδίας της νεολαίας στην επαρχία.

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει αδυναμία όχι μόνο να αντιδράσει, αλλά και να αντιληφθεί ακριβώς τη ζημιά που παθαίνει. Απορώ πως ελπίζει να γυρίσει στην κυβέρνηση, όταν γίνεται μέρα με τη μέρα πιο αδύναμο.

Για τους αγρότες πρέπει να γίνει φανερό πως η μόνη τους ελπίδα είναι να ενταχθούν μαζικά στην ΠΑΣΥ. Η οποία ποτέ δε στηρίχτηκε στην κρατική χρηματοδότηση, αλλά στον αγώνα των απλών αγροτών. Αλλιώς τα μονοπώλια σε λίγα χρόνια θα καταπιούν όλη την ελληνική γεωργία.

Advertisements

Ένα Σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: