Ανθρωπος στο φεγγάρι

 

Ανθρωπος στο φεγγάρι
Τα ταξίδια των αστροναυτών του προγράμματος Απόλλων

ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΣΑϊΚΙΝ
Terzo Books

Εξαιρετικό χρονικό των αποστολών για την κατάκτηση και την εξερεύνηση της σελήνης, από τον πρώτο συνολικό σχεδιασμό του 1962 μέχρι την επιστροφή των τελευταίων ανθρώπων που περπάτησαν στο φεγγάρι στα 1972.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια αποκαλυπτική εξιστόρηση, της ξέφρενης πορείας προς τη νύχτα της 20ής Ιουλίου του 1969, όταν δύο άνθρωποι, ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Έντγουιν Όλντριν, περπάτησαν στο φεγγάρι.
Τα βήματά τους είδε σε ζωντανή μετάδοση ολόκληρος ο κόσμος. Όλοι μοιράστηκαν την αίσθηση ότι βρίσκονται μπροστά σε μια ιστορική στιγμή μεγάλης κλίμακας, γιατί, αν ξεχωρίζει κάτι από τον αιώνα μας ύστερα από άλλα 2.000 χρόνια, μάλλον θα πρόκειται γι’ αυτόν το μικρό σεληνιακό περίπατο. Ο συγγραφέας, γνωστή αυθεντία για τις διαστημικές πτήσεις, επικεντρώνεται στη μεγάλη προσπάθεια με πίστη στην αξία του σκοπού, από επιστήμονες και πιλότους, οι οποίοι μπόρεσαν τελικά να πανηγυρίσουν τη συλλογική επιτυχία τους εκείνη τη μαγική νύχτα του Ιουλίου. Τονίζει μάλιστα ιδιαίτερα την ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι οι δύσκολοι και μακρινοί στόχοι μάς δένουν περισσότερο με τους άλλους ανθρώπους, αυτούς που μόνο με τη συνεργασία τους θα γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα. Μήπως μ’ αυτή την αισιοδοξία που χαρακτήριζε τις αποστολές του Απόλλων, απολαύσαμε τόσο αυτό το βιβλίο; Ή επειδή μοιάζει να επανέρχεται η εποχή του Space is the place και η φαντασία μας στρέφεται πάλι προς τα αστέρια; Τι τα θέλετε, φαίνεται πως θα διψάμε πάντα για ουρανό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: