Επιτέλους οι διαφορές φάνηκαν

Πάνω που πήγαινε να ηρεμήσει λίγο το ΠΑΣΟΚ νέες αναταράξεις στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση της υπεύθυνης για την οικονομική πολιτική κ. Λούκας Κατσέλη, η οποία άφησε ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο λουκέτου σε κάποιες ΔΕΚΟ. «Εάν υπάρχουν κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν προσφέρουν έργο, δεν υπάρχει αντίκρισμα στην ύπαρξή τους και δεν είναι αποτελεσματικές, θα μπορούσαν να κλείσουν και να κοιτάξει κανείς τι πρέπει να γίνει», είπε μεταξύ άλλων στο ρ/σ της ΝΕΤ.

Πρόκειται για μια κατεξοχήν σοσιαλιστική δήλωση που αποδεικνύει περίτρανα τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή αν προτιμάτε σοσιαλδημοκρατικής και φιλελεύθερης διαχείρισης.

Ενθουσιασμένος ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Η ανασυγκρότηση μιας δημόσιας επιχείρησης δεν γίνεται με κλείσιμο, αυτή είναι η λογική της Ν.Δ.», ενώ διευκρίνισε ότι «η λογική του ΠΑΣΟΚ είναι η βελτίωση της διαχείρισης στις δημόσιες επιχειρήσεις».

Γεμάτη επαναστατικό ενθουσιασμό η κ. Λούκα Κατσέλη, μιλώντας την Παρασκευή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε «Οι ΔΕΚΟ λειτουργούν με λεφτά του φορολογούμενου και επομένως πρέπει να λειτουργούν με τον πιο διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο και να έχουν συγκεκριμένο αναπτυξιακό και κοινωνικό έργο». Αναφερόμενη στις αντιδράσεις του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος διευκρίνισε: «Δεν μιλούσα για καμία συγκεκριμένη ΔΕΚΟ, μιλούσα αν θέλετε θεωρητικά και γενικότερα, θα πρέπει να αναδιοργανωθεί κι αν δεν μπορεί να αναδιοργανωθεί να κοιτάξουμε εάν πρέπει ή όχι να κλείσει. Είπα δηλαδή το αυτονόητο που θα έκανε κάποιος για οποιαδήποτε ιδιωτική ή δημόσια επιχείρηση».

Πλέον είναι ολοφάνερο. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν εντελώς αντίθετες ιδεολογίες και τακτικές. Μόνο το κακόβουλο και υστερόβουλο ΚΚΕ δεν το παραδέχεται.

Advertisements

19 Σχόλια

 1. Ελάτε τώρα Ρίχνεται νερό στο μύλο της δεξιάς αποπροσανατολίζεται την κουβέντα με τρόπο που ο Μανώλης θα ζήλευε.
  Η κυρία Κατσελη εξέφρασε περισσότερο προσωπικές απόψεις που δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ και απαντούσε σε θεωρητικές ερωτήσεις.
  Δεν νοείτε Κλείσιμο των ΔΕΚΟ εκτός εάν πάψουν να είναι ΔΕΚΟ!

  Δηλαδη: ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

 2. Φίλε μου γράφεις κάτι αντιφατικό. Είτε η Κατσέλη είπε κάτι που συμφωνεί με την πολιτική της ΝΔ είτε κάτι αντίθετο με την πολιτική της ΝΔ. Λες ότι η άποψή της ήταν προσωπική, θεωρητική και όχι σύμφωνη με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Επίσης λες πως η άποψη αυτή ήταν «Δεν νοείται Κλείσιμο των ΔΕΚΟ, εκτός εάν πάψουν να είναι ΔΕΚΟ». Άρα λες πως η πρόταση αυτή δεν είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ; Και αν ναι είναι σύμφωνη με την πολιτική της ΝΔ; Για εξήγησε λίγο, τι θες να πεις;

 3. Το «Δεν νοείτε Κλείσιμο των ΔΕΚΟ εκτός εάν πάψουν να είναι ΔΕΚΟ!»

  Ειναι η αυτονοητη θεση ολων. Τωρα εαν ειναι θεση ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ή κατι αλλο
  μου ειναι αδιαφορο

 4. Να μια μη αυτονόητη απορία; Μπορεί μια επιχείρηση να έχει στόχο την κοινή οφέλεια; Το ίδιο το κέρδος την αναγκάζει να ανεβάζει τις τιμές. Και αν δεν το πετύχει γίνεται ζημιογόνα και κλείνει. Κέρδος και κοινή οφέλεια δεν πάνε μαζί.

 5. «Κέρδος και κοινή οφέλεια δεν πάνε μαζί»

  Με την έννοια του επιχειρηματικού κέρδους αυτό που λες είναι αυτονόητο.
  Με την έγνοια της κοινής ωφέλειας το κέρδος είναι για το κοινωνικό σύνολο. Προφανώς μια ΔΕΚΟ θα πρέπει να έχει κέρδος το οποίο θα κοινωνικοποιείται σε όλη την κοινωνική πυραμίδα!
  .

 6. Εγώ, φίλε μου papaioannou, αυτά που λες δεν τα καταλαβαίνω και κυρίως, δεν τα βλέπω να συμβαίνουν στη ζωή μου. Όχι μόνο τώρα, που είναι πάνω η «Δεξιά», αλλά και πριν, που ήταν το ΠΑΣΟΚ (το τι είναι το ΠΑΣΟΚ το αφήνω).

  Συνέχεια, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, κτλ λειτουργούσαν σαν επιχειρήσεις. Και αποζητούσαν το κέρδος. Το οποίο πλήρωνε και ακριβοπλήρωνε ο λαός. Για την επιχείρηση που υποτίθεται ήταν δική του.

  Και μετά είπανε πως δεν αντέχουνε οικονομικά αυτές οι επιχειρήσεις. Και τις ξεπουλήσανε (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ). Και γίνανε ιδιωτικές. Και συνεχίζω να ακριβοπληρώνω όπως και πριν (και ακόμα χειρότερα).

  Και τώρα λες:
  «Με την έγνοια της κοινής ωφέλειας το κέρδος είναι για το κοινωνικό σύνολο». Που είναι το κέρδος μου, άμα η ΔΕΚΟ έχει γίνει ΙΕΚΟ και το κέρδος της βγαίνει από το μεδούλι μου;

 7. «Ρίχνεται νερό στο μύλο της δεξιάς αποπροσανατολίζεται την κουβέντα με τρόπο που ο Μανώλης θα ζήλευε.» Το ΠΑΣΟΚικό θράσος δεν έχει όρια. Ποιος κατάντησε σ’αυτά τα χάλια τις ΔΕΚΟ? Ποιος πούλησε το πλειψηφικό πακέτο του ΟΤΕ? Ποιος εγκαθίδρυσε την ευγενή κάστα των πρασινοφρουρών που λυμαίνεται το δημόσιο ακόμα και μετά από χιλιάδες διορισμούς γαλάζιων παιδιών? Ποιος έστελνε έλληνες φαντάρους στη Σερβία? Ποιος έδερνε μαθητές και συνταξιούχους? Ποιος έφερε το νόμο Ρέππα? Ο Δημοσθένης Βεργής?? Και απαιτείται μετά απ’όλα αυτά και ιδιέταιρη μεταχείρηση σε σχέση με τη ΝΔ??? Ποιος αποπροσανατολίζει τη συζήτηση????

 8. Πω πω ρε papaioannou, θα πρέπει πραγματικά να τα ξανασκεφτείς αυτά που λες.
  Εδώ εξόργισες τόσο πολύ τον Σήφη, που έγραψε και σχόλιο – απάντηση!!!

 9. Για αυτά που λες το ΠΑΣΟΚ κρίθηκε. Η συνεχής αναμόχλευση του παρελθόντος Αποτρέπει προοδευτικές κυβερνήσεις και αν μη τι άλλο είναι γάργαρο νερό στο Μύλο της Δεξιάς..
  Που μια το έφερε η κουβέντα να σου θυμίσω ότι κυβερνά…
  Τέλος πάντων
  Με αυτά και με εκείνα
  Δεν θα με εκπλήσσει εάν κάποιος προτείνει να τα βρουν ΚΚΕ και Δεξία για να μην ξανά έρθει το… ΠΑΣΟΚ που θυμάσαι..
  Βρε αδερφε!
  Άλλωστε είναι το μονό σενάριο που απουσιάζει από την σχετική φιλολογία.
  Τι λες θα το προτείνεις;

 10. Ρε εσύ δεν παλεύεσαι, ή κάνεις πλάκα ή κάτι πολύ χειρότερο συμβαίνει… Λες να ξεχάσουμε τι έκανε η ΠΑΣΟΚάρα( που παραδέχεσαι ότι ισχύουν ) και μαζί να ρίξουμε τη δεξιά. Και μετά που θα κάνει τα ίδια η ΠΑΣΟΚάρα θα ξεχάσουμε τι κάνανε οι Νεοδημοκράτες για να μην αναμοχλεύουμε την ιστορία και θα συμμμαχήσουμε για να φύγει το ΠΑΣΟΚ. Ουστ ρε λαμόγια!

 11. @ papaioannou
  «Για αυτά που λες το ΠΑΣΟΚ κρίθηκε. Η συνεχής αναμόχλευση του παρελθόντος Αποτρέπει προοδευτικές κυβερνήσεις και αν μη τι άλλο είναι γάργαρο νερό στο Μύλο της Δεξιάς..»

  Εδώ είναι η ουσία που χάνεις. Για εμένα, Δεξιά είναι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Δεξιά, με την έννοια ότι είναι κάτι δοκιμασμένο και οικτρά αποτυχημένο. Τους νιώσαμε και τους 2 στο πετσί μας και το θέμα είναι να κάνουμε το παν για να πέσουν ΚΑΙ οι 2. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
  Δεν θέλω να φύγει η ΝΔ για να ανέβει το ΠΑΣΟΚ, θέλω να φύγουν και οι δύο και να πάρουν την εξουσία οι εργάτες και οι σύμμαχοί τους.

  Η φιλολογία που αναφέρεις, είναι τα σενάρια των αστών για την διατήρηση του υπάρχοντος κοινωνικού συστήματος. Και τα σχέδια που κάνουν περιλαμβάνουν διάφορους συνδυασμούς των κομμάτων που τους υπηρετούν: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-ΛΑΟΣ.

  Τα λόγια που αναμοχλεύεις, περί συνεργασίας του ΚΚΕ κτλ κτλ, είναι τα λόγια που βάζουν στο στόμα σου για να χτυπήσεις αυτούς που δεν μπορούν να βάλουν στο χέρι. Αυτούς που επί 90 χρόνια τώρα δεν έχουν υπογράψει ποτέ δήλωση μετανοίας και συνεχίζουν να αντιμάχονται καθετί το αντεργατικό.

  Γι’ αυτό, λοιπόν, μπορεί η ΝΔ να κυβερνά και αυτή να μπαίνει πάντα πρώτη στο στόχο, αλλά και τα «τσιράκια» της και οι δορυφόροι της είναι εξίσου ένοχοι. Δηλαδή, όλοι αυτοί που επί της ουσίας συμφωνούν με την πολιτική της (την πολιτική που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η Ε.Ε.). Άρα, στόχος είναι όλοι όσοι προβάλλουν την Ε.Ε. ως μονόδρομο (ευρωμονόδρομος που λέμε) και εγκλωβίζουν τους εργάτες στο σύστημά τους.

  Αυτά τα ολίγα, ελπίζω να βοήθησα να πάει η συζήτηση λίγο παραπέρα από το χιλιοειπωμένο «νερό στο Μύλο της Δεξιάς..» (πολύ ξύλινη γλώσσα βρε παιδί μου…)

 12. «Αυτούς που επί 90 χρόνια τώρα δεν έχουν υπογράψει ποτέ δήλωση μετανοίας»

  1989.
  Συνεργαστήκατε με την χειρότερη μορφή της εκδικητικής Δεξιάς με στόχο να διαλύσετε το ΠΑΣΟΚ..

  Δεν χρειαζονταν αλλη δηλωση μετανοιας

 13. Αν θυμάμαι και κάποιο κόμμα ονόματι ΠΑΣΟΚ συμμετείχε σε κάποια οικουμενική κυβέρνηση, παρόλα αυτά και τότε τη έβγαλε λάδι. Μπορείς να μου θυμήσεις πόσα είχε φάει τότε ο Κοσκοτάς και ο ΑΝΤΡΕΑΣ? Παρότι είστε μάστορες στη μάσα(μέχρι κι ο τελευταίος Πασπίτης έχει βάλει ένα κατοστάευρο στην τσέπη) κανείς Πασόκος δεν πρόκειται να σπάσει αυτό το ρεκόρ!

 14. Ο Ανδρέας αθωώθηκε από το Ειδικό δικαστήριο και από τον Λαό μέσα από τις κάλπες! Μαζί του ολο το ΠΑΣΟΚ και καθε πασπιτης!

  Αφήνοντας εσάς που συνεργαστήκατε με τον Μητσοτάκη (μπρρρ!!) στην γωνιά… Να σας τιμωρεί ο Λαό σας, που σας έφτασε στο 5%

  (Συγνώμη όσο έγραφα κάποιος παππούλης Εαμιτης αγωνιστής πέθανε!! Ο Θεός να τον αναπαύσει..
  … άρα έχουμε 4.99%)

 15. @papaioannou
  Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να σου απαντήσω (ελπίζω να το καταλαβαίνεις και μόνος σου αυτό).
  Ο λόγος σου παρουσιάζει πλήρη έλλειψη επιχειρημάτων, ό,τι και να γράψω θα απαντήσεις με μια μπαρούφα ή ένα τσιτάτο (τόσο συνηθισμένα βέβαια που με βάζεις σε σκέψεις αν γίνονται ταχύρυθμα μαθήματα αντι-ΚΚΕ προπαγάνδας στο ΠΑΣΟΚ).

  Τεσπα, ας ξαναπώ για το ’89:
  Δήλωση μετανοίας σημαίνει ότι συμβιβάζεσαι με τις συνθήκες και το σύστημα και σταματάς να παλεύεις για την ανατροπή του. Η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ο τότε Συνασπισμός (με το ΚΚΕ να είναι το πρώτο σε δύναμη κόμμα) δημιουργήθηκε με μοναδικό της στόχο να διεξάγει ξανά εκλογές (ώστε να δικαστούν τα ΛΑΜΟΓΙΑ που έφαγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού).
  Δεν υπάρχει νοήμων ον σήμερα που να μην μπορεί να καταλάβει ότι αυτό ουδεμία σχέση έχει με την «παράδοση των όπλων» στον ταξικό εχθρό.

  Τα υπόλοιπα για 5% κτλ δεν τα σχολιάζω… Συζήτηση του επιπέδου «εσύ πόση την έχεις» δεν κάνω.

 16. Η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ο τότε Συνασπισμός (με το ΚΚΕ να είναι το πρώτο σε δύναμη κόμμα) δημιουργήθηκε με μοναδικό της στόχο να διεξάγει ξανά εκλογές (ώστε να δικαστούν τα ΛΑΜΟΓΙΑ που έφαγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού).

  Τι ψέμα! Εάν δεν είχε γίνει η συγκυβέρνηση θα είχαν γίνει ξανά εκλογές!

  Τι ψέμα! Εάν δεν είχε γίνει η συγκυβέρνηση θα είχαν γίνει ξανά εκλογές!

  Πείτε την αλήθεια.. Ήταν γλυκιά η εξουσία αλλά οι αντιδράσεις ήταν πολλές και τα σπάσατε.
  Αλώστε πολλοί έχουν πει ότι ήταν λάθος!

 17. Διαβάζοντας τα λεγόμενα σου εδώ και στο τελευταίο post στο site πείθομαι πραγματικά ότι ή είσαι άνθρωπος απίστευτα χαμηλής νοημοσύνης ή απίστευτος προβοκάτορας ή και τα δύο. Οπότε δεν έχει αξία να μιλάμε πλέον…

 18. @papaioannou
  «Τι ψέμα! Εάν δεν είχε γίνει η συγκυβέρνηση θα είχαν γίνει ξανά εκλογές!»

  Θα μπορούσα και εγώ να πω «τι ψέμα» γι’ αυτό, αλλά δεν θα το πω. Όχι επειδή ντρέπομαι να σε πω ψεύτη, αλλά επειδή τα ταχύρυθμα μαθήματα για τα οποία μίλησα παραπάνω έχουν πετύχει πάνω σου. Όχι ότι έχεις τίποτα σοβαρά επιχειρήματα, αλλά τα λόγια σου είναι αρκετά για να πείσουν κάποιον αφελή, που για τον Α ή Β λόγο δεν θέλει να ψάξει παραπάνω των λόγων σου το αληθές (;;;).

  Λες, λοιπόν: «Εάν δεν είχε γίνει η συγκυβέρνηση θα είχαν γίνει ξανά εκλογές!». Και έχεις δίκιο. Απόλυτο δίκιο. Εκλογές θα είχαν γίνει ξανά. Και ξανά. Και ξανά. Και κάθε φορά θα έβγαινε και καινούρια κυβέρνηση (καινούριοι στο φαγοπότι…).

  Το θέμα, όμως, είναι ΑΛΛΟΎ. Έγραψα πριν:
  «ώστε να δικαστούν τα ΛΑΜΟΓΙΑ που έφαγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού». Και πες μας «κύριε» (σσ: «κύριος» = ψεύτης)
  papaioannou, αν δεν σχηματιζόταν κυβέρνηση (αυτή, με πρόγραμμά της την διεξαγωγή εκλογών εκ νέου), θα πήγαιναν στο δικαστήριο «τα ΛΑΜΟΓΙΑ που έφαγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού»; Ή θα ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΝ τα αδικήματα;;;
  Ε;;;;; Καλέ μας «κύριε» papaioannou;;; Αυτό σας το είπαν στα ταχύρυθμα μαθήματά σας;

  υγ: Αν σας φαίνεται προκλητικό ή αυθάδες το ύφος μου, είναι επειδή όντως είναι τέτοιο. Αν διαβάσετε στο «About JChrist» θα διαπιστώσετε ότι απεχθάνομαι τους συνειδητούς αναμεταδότες ΨΕΜΜΑΤΩΝ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: