«ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ»

«ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ»
Επικίνδυνη εξέλιξη για το μέλλον των λαών

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την απόφαση της Τσέχικης κυβέρνησης που αγνοώντας προκλητικά την εκφρασμένη θέληση του τσέχικου λαού αλλά και τις πολυάριθμες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες σ’ όλη την Ευρώπη, προχώρησε τελικά σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την εγκατάσταση του αμερικανικού πυραυλικού συστήματος.

Η απόφαση αυτή:
● αποτελεί το πρώτο βήμα εγκατάστασης της «αντιπυραυλικής ασπίδας» στην Ευρώπη, που θα ολοκληρωθεί με την επέκτασή της στην Πολωνία και την εγκατάσταση των λεγόμενων «συμβατικών» στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
● έχει τη συγκατάθεση του ΝΑΤΟ και της ελληνικής κυβέρνησης και αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη για το μέλλον όλων των λαών.
● θα δώσει νέα ώθηση στο κυνήγι των εξοπλισμών, στην κλιμάκωση της στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης.
● θα δημιουργήσει νέα ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών διενέξεων μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας και
● θα λειτουργήσει προσθετικά στις πολλαπλές επιθετικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου:
● κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο Κρητικό λαό και τον προειδοποιεί ότι τα σύννεφα του πολέμου απλώνονται πιο μαύρα στον ουρανό της  περιοχής μας.
● το πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την τρομοκρατία, και την πυρηνική απειλή του Ιράν είναι ανυπόστατο, όπως αποδείχθηκε ότι ήταν και του Ιράκ.
● ο πραγματικός λόγος είναι ότι επιδιώκουν να αποκτήσουν τη δυνατότητα να επιτίθενται χωρίς να έχουν το φόβο της αντεπίθεσης από τη μια, και τον απρόσκοπτο έλεγχο των δρόμων διέλευσης  αγωγών και ενέργειας.
● εκφράζει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της στους λαούς της Τσεχίας της Πολωνίας που απορρίπτουν την εγκατάσταση βάσεων «αντιπυραυλικής ασπίδας» στις χώρες τους.
● καλεί τα σωματεία, τους αγωνιστές της Ειρήνης, ολόκληρο το λαό και τη νεολαία μας, να ενημερωθούν από τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν
●  πιστεύει ότι οι φιλειρηνικές δυνάμεις πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους να κινητοποιηθούν και να δράσουν να εμποδιστεί και να σταματήσει η πολιτική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. για την οικοδόμηση της λεγόμενης «πυραυλικής άμυνας».
●  θα κάνει ότι μπορεί ώστε να αναπτυχθεί και στην Κρήτη, ένα φιλειρηνικό κίνημα που θα αγωνίζεται για το σταμάτημα κάθε ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού σε βάρος των λαών της περιοχής και όλου του πλανήτη.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ηράκλειο 12 Ιουλίου 2008
Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: